søndag 26. juni 2011

Litt ekstra oppmerksomhet - og bagasjen din reiser litt tryggere

Ferien nærmer seg, og her er tipsene som hjelper deg å få med deg bagasjen din på hele reisen.

Flyselskapene har moderne bagasjetracking-teknologi, som gjenforener passasjerer med bagasje raskt og enkelt. Forsinket bagasje kommer frem - fremfor å bli tapt. Vanligvis kommer den allerede på neste fly, og flyselskapet leverer den til deg der du er.

Som passasjer kan du ta forholdsregler for å hjelpe flyselskapene å finne deg når dine eiendeler har kommet på avveie.

Følg disse tipsene når du reiser:
1.
Det er viktig å huske at ting blir borte på reiser. Det er aldri klokt å ta med dyre eiendeler som er vanskelig eller umulig å erstatte.

2.
Verdisaker bør oppbevares i håndbagasjen. Det er for eksempel resepter, medisiner, reisedokumenter, kontanter og smykker.

3.
Du må merke bagasjen din godt. Bagasjelapper kan bli revet av, så legg også et par visittkort eller lapper med ditt navn og adresse inne i kofferten. Noen kofferter har gjennomsiktige lommer på utsiden der du kan legge navn og adresse. Bruk disse! I tillegg er mitt tips å legge en kopi av reiseruten inne i kofferten, slik at flyselskapet kan finne ut hvor du er på vei.
Husk også å sjekke at du har riktig adresse på den gamle bagasjelappen du har hengende på. Du kan ha flyttet siden sist du reiste, og skulle kofferten din komme bort – så er det langt enklere for flyselskapet å finne deg dersom du har oppgitt korrekt adresse.

4.
Med stadig strengere regler for håndbagasje, kan det være at bagasje du tidligere fikk med deg om bord, nå må sjekkes inn. Det er derfor smart å ta forhåndsregler, og merke alt bagasje, også den du har tenkt å ha med som håndbagasje. Husk også fotobagen, pc-bagen og annen småbagasje.

5.
I god tid før reisen, sjekk alle glidelåser og hengelåser på bagasjen din. Er de slitt eller ødelagt, så reparer de eller kjøp deg en ny koffert. Dessuten så er det slik at det gjerne er med litt mer bagasje hjem, og det er trist om glidelåsen ryker mens kofferten er underveis og du mister mye av det du hadde gledet deg til å ta i bruk når du kom hjem.

6.
Lag en liste over alt du har i koffertene du sender. Ved forsinkelse av bagasjen så kan en slik innholdsbeskrivelse hjelpe flyselskapene til å identifisere kofferten din raskere. Skulle kofferten bli borte, og innholdet må erstattes er det i tillegg unødvendig å glemme noe.

7.
For å forhindre at noen tar med seg din koffert fra bagasjebåndet, så merk den på din måte. Det kan være med et belte rundt midten, en fargerik sløyfe i håndtaket. Eller kjøp en koffert som er litt ”original”. 

8.
Ta deg tid ved innsjekk til å sjekke at tag`en på bagasjen din er korrekt. Bagasjen din skal ikke til LYS hvis du skal til LIS. LYS er Lyon og LIS er Lisboa. Vet du ikke hvilken trebokstavskode din destinasjon er, så sjekk world-airport-codes eller spør i innsjekkingsskranken.

9.
Pass på at du får med deg bag-tag strekkodene (bagasjekvitteringslappene) dine. I den ”nye tid” med billettløse reiser kan det være lett å glemme disse, eller at de blir festet på et stykke papir som er lett å miste. Fest de på passet ditt.

10.
Når du er om bord, pass på hvor du legger eiendelene dine. Med mange fulle fly på sommeren så hender det at du må legge håndbagasje på ulike steder, og det kan kan være lett å glemme det hvis det er litt hektisk å komme seg av flyet.

11.
Dersom ikke bagasjen din kommer så meld det umiddelbart til flyselskapet, og ikke dra fra flyplassen før du har fylt ut alle papirer slik at flyselskapet begynner å søke etter bagasjen din umiddelbart. Sett deg også inn i hvilke regler din reiseforsikring har for forsinket  bagasje, slik at du vet hvilke rettigheter du har.

Mange flyselskap er også tilknyttet mylostbag.com hvor du kan taste inn referansen som du får når du melder bagasjen forsinket for å se status på søket etter din bagasje.


God tur!!



,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar