søndag 29. mai 2011

Restauranter i København

København er en by med rike restauranttradisjoner. Vi nordmenn tenker kanskje mest på høye smørbrød og en bayer når vi tenker mat i København, men det danske kjøkken og restauranttilbudet i Kongens by er langt mer enn det.

De siste årene har restauranten Noma bykset oppover listen over verdens beste restauranter, og for annet år på rad ble den i april vinner av den anerkjente kåringen, S.Pellegrino World’s Best Restaurant 2011 - altså verdens beste restaurant.

Noma er fullbooket de neste 3 månedene, men onsdag 1. juni klokken 10.00 åpner muligheten for å reservere bord i september. Nåløyet er nok enda trangere enn å få startnummer til Birken, men det er mulig! Se hjemmesiden deres for informasjon og reservasjon.

Skulle du ikke slippe gjennom nåløyet, så er det mange andre muligheter til å spise og drikke godt i Kongens by. Og ikke nødvendigvis "et smørrebrød"

Du kan for eksempel begynne den kulinariske reisen på Hotel Nimb. Dette eksklusive hotellet med kun 14 rom har 3 fantastiske restauranter. Vil du ikke nødvendigvis spise der, så ta i det minste en drink i baren.
Herman - som har en stjerne i Guide Michelin. Serverer tradisjonell dansk mat, men med et internasjonalt tilsnitt
Bar`n`Grill - Serverer alt fra grillen. Både sjømat og biffer
Nimb Brasserie - Et skandinavisk brasserie som serverer det beste fra skandinaviske råvarer.
Dette kunne jo holde for en helg - spesielt i og med at disse restaurantene også serverer lunch.

Et sted med fokus på det danske kjøkken er Kokkeriet. Det et et godt sted å være om man liker god mat, og når det etter sigende er den rimeligste Michelinrestauranten i København, så er det ingen grunn til å ikke legge turen innom.

Imidlertid er jeg svak for asiatisk mat, og da kommer vi ikke utenom Kiin Kiin. Sannsynligvis Nordens beste Thairestaurant og med en stjerne i Guide Michelin, så borger det for en hyggelig kveld.

Kjederestauranten Sticks`n`Sushi har hele 12. etasje på Hotel Tivoli. Her får du mye god sushi, og også kjøttretter på sticks, omtrent som ulike former for satayspyd. Her anbefaler jeg at du kommer litt tidlig, og tar en drink i baren først.

Formel B serverer det klassiske franske kjøkken, men med danske råvarer - også til en stjerne i Guide Michelin. I tillegg til fantastisk mat, så har Formel B et ønske om å bringe vin til folket. Dette medfører at de har svært attraktive priser på vinkartet.

"era ora" betyr fritt oversatt "på tide". Og har du ikke vært på Era Ora enda, så er det på tide. Era Ora har servert det beste fra det italienske kjøkken til københavnerne i snart 30 år. De siste 15 med stjerne i Guide Michelin. Og de har blitt kåret til Danmarks beste restaurant 4 ganger. Bare å booke bord!


Andre restauranter som bør sjekkes ut er The Paul, Kong Hans Kælder, Famo 51, Restaurationen, Le Sommelier

God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar